Ambassadors

23-04-2018 - Presentatie van het ontwerp van de Musicoin App!

0_1524701053641_MCapp1.jpeg

Sinds februari 2017 is Musicoin, 's werelds eerste blockchain-enabled muziekstreamingservice, een web/desktop-only ervaring. Vandaag onthult The Musicoin Project met trots het ontwerp van de nieuwe mobiele app, die momenteel intensief wordt ontwikkeld, naast updates voor de gebruikerservaring van hun webplatform. Gepland voor release in Q3 2018, biedt de Musicoin app luisteraars en muzikanten nieuwe manieren om muziek te ontdekken en interactie te hebben met artiesten - of het nu thuis, in een park of tijdens een autorrit of onderweg is.

Naast traditionele functionaliteit (bladeren door artiesten / nummers / genres, afspeellijstgeneratie en aanbevelingen op basis van luistergewoonten) bevat de app ook de beroemde Clap-functionaliteit van Musicoin. Met een druk op de knop hebben luisteraars de mogelijkheid om vrijwillig hun favoriete artiesten een extra fooi (of ‘tip’) te geven in Musicoin, de cryptocurrency van het platform.

De app introduceert ook een nieuwe Gig-functie, zodat luisteraars gemakkelijk tourdata en kaartjes voor optredens van Musicoin-artiesten in hun buurt kunnen vinden. Optionele pushmeldingen voor muzieknieuws, nieuwe artiest- en songaankondigingen en software-updates kunnen ook worden geactiveerd.

0_1524701073041_MCapp2.jpeg

Momenteel huisvest Musicoin, helemaal gratis, meer dan 4.600 artiesten en 45.000 luisteraars. In tegenstelling tot populaire, door de industrie gestuurde streamingplatforms zoals Spotify en Apple Music, compenseert het artiesten met 100% van hun streaming-inkomsten, en betaalt ze royalties direct en rechtstreeks bij elke ‘play’. Musicoin biedt bands ook de mogelijkheid om unieke ‘slimme contracten’ te maken die elk lid automatisch een vooraf vastgesteld aandeel van elke ‘play’ kunnen uitbetalen.

Business Development Manager Zack Wilkinson zegt: "Het concept en de creatie van de mobiele app is een zeer opwindende en belangrijke stap in de realisatie van het Musicoin-platform dat een wereldwijd toegangspunt tot muziek wordt. We hopen dat de app een katalysator zal zijn die de creatieve processen van artiesten helpt te stimuleren en nieuwe partnerschappen naar het platform trekt. "

Oprichter Isaac Mao voegt toe: "De mobiele app is een belangrijke bouwsteen op de roadmap van ons Musicoin Project. Met de sterke steun van onze gemeenschap en partners richten we ons op het leveren van ondersteuning. "

Mao verwelkomt iedereen om feedback en suggesties achter te laten door te twitteren naar @musicoins of door een e-mail te sturen naar app@musicoin.org. Musicoin’s Slack- en Telegram-kanalen verzamelen ook feedback van de bestaande community.

Musicoin (MUSIC) is een slim platform voor cryptocurrency en muziekstreaming, gebouwd op de Musicoin-blockchain. Muzikanten en luisteraars wereldwijd worden aangemoedigd om de officiële website van Musicoin te bezoeken op musicoin.org.

Neem contact op met press@musicoin.org voor media-aanvragen.

last edited by Mar T