Musicoin Facts and FAQs in Greek (ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MUSICOIN)
Ambassadors

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MUSICOIN

 1. Το “Musicoin” είναι μια πλατφόρμα μουσικής που στηρίζεται και δημιουργήθηκε πανω στη Blochchain τεχνολογία με σκοπό να προσφέρει και να συνδέσει τον κάθε ακροατή με την δωρεάν ροή μουσικής (free music streaming) .
  Το Musicoin είναι επίσης ένα κρυπτο-νόμισμα που καταβάλλεται άμεσα στους καλλιτέχνες κάθε φορά που ένα από τα κομμάτια τους παίζεται στην πλατφόρμα.

 2. Το ​Musicoin.org​είναι η πρώτη πλατφόρμα τεχολογίας blockchain με δυνατότητα συνεχούς ροής μουσικής, παρέχοντας υπηρεσία ανοιχτή στο κοινό που πληρώνει τους καλλιτέχνες με κρυπτο-νόμισμα. Η δοκιμαστική πλατφόρμα (beta) βγήκε στο διαδίκτυο και η ηλεκτρονική εξόρυξη κρυπτο-νομισμάτων ξεκίνησε στις 11 Φεβρουαρίου 2017.

 3. Το Musicoin ξεκίνησε χωρίς αρχική προσφορά νομισμάτων (ICO - initial coin offer), πρότερη ηλεκτρονική εξόρυξη ή προκαταβολή κονδυλίων για ανάπτυξη. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδρυτές του Musicoin δεν ξεκίνησαν την εφαρμογή με μεγάλη κατοχή κερμάτων σε μηδενική βάση κόστους. Αυτό μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες να σβηστούν ηλεκτρονικά κέρματα ή να πλημμυρίσουν την αγορά.

 4. Ο Ισαάκ Μάο, ο ιδρυτής του Musicoin, πίστευε ότι ήταν σημαντικό για όλους τους μουσικούς, τους ακροατές, τους προγραμματιστές που κάνουν την ηλεκτρονική εξόρυξη και τους επενδυτές να ξεκινήσουν όλοι σε ένα δίκαιο πεδίο παιχνιδιού. Το Musicoin ξεκίνησε από λάτρεις της μουσικής, μουσικούς και προγραμματιστές.

 5. Η τεχνολογία blockchain του Musicoin είναι υποκατηγορία της blockchain τεχνολογίας του Ethereum, ειδικά τροποποιημένη για υποστήριξη της μουσικής πλατφόρμας Musicoin. Είναι σε θέση να εκτελεί ‘’ηλεκτρονικά συμβόλαια’’ στην γλώσσα προγραμματισμού Turing και λειτουργεί ως θεμέλιο για μελλοντικές μουσικές εφαρμογές που θα στηριχτούν/χτιστούν πάνω στην blockchain τεχνολογία του Musicoin.

 6. Όπως και το Ethereum, έτσι και η συνολική προσφορά νομισμάτων του Musicoin είναι ανοικτή, δημιουργώντας 1,5 εκατομμύρια νομίσματα την ημέρα. Αυτή η παραγωγή νομισμάτων έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει το Musicoin στην οικοδόμηση ενός παγκόσμιου μουσικού οικοσυστήματος που φιλοδοξεί να ενδυναμώσει και να ανακατανείμει/ανταμείψει δίκαια όλες τις οικονομικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τη δημιουργία, τη διανομή και την κατανάλωση μουσικής παγκοσμίως μέσω του κρυπτο-νομίσματος του.

 7. Στις 22 Μαΐου 2017, το Musicoin έγινε επίσημος μέλος του Enterprise Ethereum Alliance (ΕΟΧ). Οι προγραμματιστές του Musicoin συνεχίζουν να συνεργάζονται στενά με τους προγραμματιστές του Ethereum για την ενσωμάτωση τεχνολογιών που θα είναι επωφελείς για την εξέλιξη της πλατφόρμας Musicoin.

 8. Τα μουσικά κομμάτια στο σύστημα του Musicoin διέπονται από ‘’ηλεκτρονικά συμβόλαια’’, τα οποία ο κάτοχος των δικαιωμάτων μπορεί να διαιρεί και να διανέμει τα κέρδη σε άλλους, εάν είναι απαραίτητο. Για παράδειγμα, ένα τριμελές γκρουπ μπορεί μέσω του ηλεκτρονικού συμβολαίου να διανείμει στο κάθε μέλος του διαφορετικό η ίδιο ποσοστό από το ένα musicoin που παίρνει το κομμάτι κάθε φορά που αναπαράγεται στην πλατφόρμα.

 9. Υπάρχουν πάνω από 4.900 πιστοποιημένοι μουσικοί και εταιρίες στην πλατφόρμα του Musicoin. (Μάιος 2018)

 10. Το Musicoin έχει πάνω από 48.000 εγγεγραμμένους χρήστες. (Μάιος 2018)

 11. Κατά μέσο όρο 10.000-12.000 κομμάτια την ημέρα παίζονται στην πλατφόρμα Musicoin. (Απριλιος 2018)

 12. Οι ακροατές μπορούν να μοιράζονται τα μουσικά κομμάτια μέσω των ενσωματωμένων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter / Facebook / Tumbir / Google / Pinterest.
  Αυτό σημαίνει ότι ένα κομμάτι που έχει διαμοιραστεί για παράδειγμα στο Twitter κάθε φορά που γίνεται αναπαραγωγή του εκεί αυτόματα παίρνει- προστίθεται ένα Musicoin στην ανάλογη σελίδα του στην πλατφόρμα του Musicoin.org

 13. Εάν ανιχνευτεί παράνομη δραστηριότητα σε οποιοδήποτε λογαριασμό (προφίλ), όπως η απάτη λόγω ενός μεγάλου αριθμού αναπαραγωγών από μια ίδια διεύθυνση IP, ο λογαριασμός θα υπόκειται σε έλεγχο και ενδέχεται να οδηγήσει σε αναστολή η και διαγραφή του.

MUSICOIN FQA (​Συχνές Ερωτήσεις)

 1. ​Μπορώ να ανεβάσω το κομμάτι κάποιου άλλου στο Musicoin και ακόμα να πληρώνομαι;
  ​Όχι. Οι καλλιτέχνες στην πλατφόρμα Musicoin ελέγχονται για να εξασφαλιστεί ότι υποβάλλουν μόνο πρωτότυπα υλικά και ότι αποδεικνύουν σαφώς την ιδιοκτησία των δικαιωμάτων. Το Musicoin δεν μπορεί επίσης να φιλοξενήσει υλικό που περιέχει δείγματα που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα ή διασκευές, εκτός εάν ο κάτοχος των δικαιωμάτων έχει δώσει συγκεκριμένη άδεια και επιτρέπει την χρήση στην πλατφόρμα του Musicoin.

 2. ​Πού μπορώ να αγοράσω και να πουλήσω Musicoins ;
  Επί του παρόντος, Musicoins μπορείτε να αγοράσετε και να πουλήσετε στο Bittrex και στο Cryptopia, παρόλο που προσπαθούμε ενεργά να εισαχθούν σε περισσότερες χρηματιστηριακές πλατφόρμες .

 3. ​Τι μπορώ να αγοράσω με τα Musicoins ;
  Τα Musicoins μπορούν να πωληθούν σε χρηματιστηριακές πλατφόρμες και να μετατραπούν σε Bitcoin, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να ανταλλαγεί με νομίσματα δολάριο η ευρώ ή άλλα κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Πρεσβευτών μας έχει εκπροσώπους με αποστολή να ενθαρρύνουν το Musicoin ως τρόπο πληρωμής, όπως εισιτήρια, εμπορεύματα ή πωλήσεις τροφίμων σε χώρους και φεστιβάλ. Ελπίζουμε ότι μια μέρα τα Musicoins θα μπορούν να αγοράσουν καθημερινά αντικείμενα χρήσιμα στη ζωή κάποιου.

 4. ​Πόση αξία έχει ένα Musicoin ;
  Το κόστος του Musicoin κυμαίνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις της αγοράς. Επισκεφθείτε το Coinmarketcap ​για την τρέχουσα συνολική τιμή.

 5. ​Πόσο αμείβεται κάθε αναπαραγωγή κομματιού στο Musicoin ;
  ​Κάθε αναπαραγωγή κομματιού στην πλατφόρμα Musicoin απονέμει επί του παρόντος στον καλλιτέχνη ένα Musicoin.

6.​ Πώς εμποδίζετε την απάτη ;
Όλοι οι λογαριασμοί των μουσικών στην πλατφόρμα του Musicoin επαληθεύονται από την ομάδα μας για να επικυρώσουν τη νομιμότητα του καλλιτέχνη / συγκροτήματος. Οι επαληθευμένοι λογαριασμοί παρακολουθούνται επίσης από το σύστημα για ασυνήθιστη συμπεριφορά, όπως μαζικές επαναλήψεις από την ίδια διεύθυνση IP. Οποιοσδήποτε χρήστης διαπιστώσει απάτη η κατάχρηση να συμβαίνει στην πλατφόρμα του Musicoin ή σε απευθείας σύνδεση με άλλη ιστοσελίδα θα πρέπει να στείλει ηλεκτρονικά μήνυμα στο musicoin@musicoin.org ή στο reviewers@musicoin.org αμέσως με λεπτομέρειες.

7. ​Τι είναι το UBI (Universal Basic Income) σε σχέση με το Musicoin;
Σύμφωνα με το μοντέλο UBI, όλες οι αναπαραγωγές μουσικής στην πλατφόρμα μας είναι δωρεάν, χάρη σε μια αναλογία 15,9% ανταμοιβής για κάθε μπλοκ ηλεκτρονικής εξόρυξης του Musicoin που προορίζεται για την αποζημίωση του καλλιτέχνη. Το σύστημα UBI κυκλοφόρησε το τρίτο τρίμηνο του 2017.

 1. ​Τι είναι η ηλεκτρονική εξόρυξη και τι οι ανταμοιβές μπλοκ;
  Η ηλεκτρονική εξόρυξη του Musicoin είναι η διαδικασία παραγωγής του κρυπτονομίσματος.
  Οι προγραμματιστές η και οι απλοί χρήστες με την κατάλληλη γνώση των προγραμμάτων που απαιτούνται χρησιμοποιούν μονάδες GPU (Μονάδες Επεξεργασίας Γραφικών) για την επίλυση πολύπλοκων μαθηματικών αλγορίθμων (μπλοκ) στο blockchain του Musicoin. Όταν επιλυθεί ο μαθηματικός αλγόριθμος ο προγραμματιστής παίρνει την ανταμοιβή του απο το μπλοκ (καταβάλλεται σε Musicoin) και προχωράει προς την επίλυση του επόμενου μπλοκ. Επίσης, όταν λύνονται τα μπλοκ, όλες οι συναλλαγές που έγιναν κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου υπολογισμών επαληθεύονται και εγγράφονται στην μόνιμη αλυσίδα κρυπτογραφημένων αλγόριθμων της πλατφόρμας του Musicoin ,αυτό είναι το MUSICOIN BLOCKCHAIN LEDGER.​
  Blockchain (Αλυσίδα από μπλόκς)
  Ledger (το μόνιμο αρχείο της αλυσίδας)

 2. ​Πού μπορώ να βρω το σχέδιο ανάπτυξης του Musicoin;
  Για να μάθετε πού βρίσκεται το Musicoin και πού πηγαίνει, δείτε το σχέδι​ο ανάπτυξης και πορείας μας στους συνδέσμους:
  α) ​https://bitcointalk.org/index.php?topic=1776113.0
  β) ​https://medium.com/@musicoin/roadmap-of-musicoin-blockchain-4a65620fefce
  Συνοπτικά:
  Το μακροπρόθεσμο όραμά μας είναι να αναπτύξουμε ένα ανοιχτό οικοσύστημα όπου οι εξωτερικοί πάροχοι θα μπορούν να προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες που σχετίζονται με τη μουσική στηριζόμενοι στο Musicoin Blockchain. Είναι το πρώτο βήμα για την οικοδόμηση μιας ακμάζουσας οικονομίας του Musicoin (Musiconomy). Το Musicoin blockchain θα λειτουργήσει ως θεμελιώδες στρώμα που θα υποστηρίξει πολλά νέα επίπεδα καινοτομιών και εφαρμογών τρίτων, από εργαλεία που θα επιτρέπουν στους μουσικούς να ‘’ανεβάζουν ́’ τη μουσική τους στο blockchain, σε εφαρμογές που θα επιτρέπουν στους ακροατές να ανακαλύψουν νέα μουσική, σε νέα gadgets που θα συνδέονται αυτόματα στην πλατφόρμα του Musicoin - επιτρέποντας στους ακροατές να απολαμβάνουν μουσική όταν και όπως θέλουν, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι οι μουσικοί θα αποζημιώνονται για την κάθε αναπαραγωγή/ακρόαση της μουσικής τους.
  
  10. ​Πού μπορούν να συνομιλούν οι χρήστες του Musicoin στο διαδίκτυο;
  Το επίσημο φόρουμ μας μπορεί να βρεθεί στο f​orum.musicoin.org.​Ενεργή συζήτηση εμφανίζεται επίσης στο subreddit του Musicoin (r​eddit.com/r/musicoin)​.

 3. ​Πώς κατοχυρώνομαι στην πλατφόρμα του Musicoin ως καλλιτέχνης;
  Οι καλλιτέχνες πρέπει να υποβάλουν όλους τους λογαριασμούς των κοινωνικών μέσων που διαθέτουν (facebook/youtube/soundcloud κλπ) στο προφίλ τους στο Musiooin ώστε να επαληθεύσουμε εύκολα την ταυτότητά τους και τη μουσική τους δραστηριότητα
  Οι πιθανότητές τους να επαληθευτούν εξαρτώνται από τον αριθμό των καναλιών κοινωνικών μέσων ενημέρωσης καθώς και από την επίδειξη του τρόπου με τον οποίο είχαν/έχουν εμπλακεί στο παρελθόν η επί του παρόντος με τη δημιουργία μουσικού περιεχομένου.

 4. ​Πώς οι χρήστες διαγράφουν το λογαριασμό τους στο Musicoin; Επικοινωνήστε στο ​submissions@musicoin.org​με ένα αίτημα διαγραφής.

 5. ​Γιατί κάποιοι καλλιτέχνες έχουν έναν αριθμό αναπαραγωγών στα κομμάτια τους που δεν αντιστοιχεί στο ποσό των Musicoins που κατέχουν;
  Οι χρήστες είναι σε θέση να δώσουν φιλοδώρημα (tip) στους καλλιτέχνες επιπλέον Musicoin από τα δικά τους προσωπικά ηλεκτρονικά πορτοφόλια μέσα στην πλατφόρμα του Musicoin πατώντας το ανάλογο εικονίδιο (tip) στην πλατφόρμα. Το (tip) μπορεί να είναι από 1 Musicoin μέχρι 1000, γεγονός που μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο εισόδημα του καλλιτέχνη.

 6. ​Γιατί βλέπω λιγότερα / περισσότερα χρήματα (δολάρια) να αντιστοιχούν στα Musicoins που έχω στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι του προφίλ μου από πριν;
  Επειδή η τιμή του Musicoin κυμαίνεται ανάλογα με τις διακυμάνσεις των αγορών, η αξία του συνεχώς μεταβάλλεται. Ακόμη όμως και με τις διακυμάνσεις των τιμών, οι καλλιτέχνες του Musicoin λαμβάνουν απολαβές πολύ πιο πάνω από άλλες ανάλογες πλατφόρμες.

 7. ​Μπορώ να συντομεύσω την ηλεκτρονική μου διεύθυνση στο Musicoin; Ναί. Μπορείτε να βρείτε ένα σύνδεσμο συντόμευσης στη διεύθυνση : ​http://jam.dj/

 8. ​Μπορώ να χρησιμοποιήσω μουσική από άλλους μουσικούς για να φτιάξω τα δικά μου mix ως DJ;
  Ναί. Παρακαλούμε επισκεφθείτε το ​musicoin.dj​ για περισσότερες λεπτομέρειες.

 9. ​Δεν μπορώ να ανεβάσω την μουσική μου, γιατί;
  Ίσως η κωδικοποίηση δεν είναι σωστή. Ξαναμετατρέψτε το πρωτότυπο αρχείο σας σε .mp3 με άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου. Το Musicoin δέχεται μόνο αρχεία .mp3, με οποιοδήποτε bitrate.
  
  18. ​Είμαι προγραμματιστής. Μπορώ να εργαστώ για το Musicoin;
  Αν έχετε εξαιρετικές δεξιότητες, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για να συμμετάσχετε στην ομάδα μας. Στείλτε το CV και τους τομείς ενδιαφέροντός σας στον Varunram Ganesh στο varunram@musicoin.org

 10. ​Πώς μπορώ να συμμετάσχω ή να προωθήσω το Musicoin;
  Έχουμε διασυνδέσεις σε όλο τον κόσμο που εκπροσωπούν το Musicoin και αναθέτουν σε επιλεγμένους αντιπροσώπους (ambassadors) μια μεγάλη ποικιλία καθηκόντων. Επικοινωνήστε μαζί μας στο ​ambassadorliason@musicoin.org

 11. ​Μπορώ να ανεβάσω ένα remix που δημιούργησα στο Musicoin;
  Τα remix και οι διασκευές κομματιών μπορούν να υποβληθούν μόνο μετά από ρητή άδεια από τον κάτοχο των δικαιωμάτων του πρωτοτύπου.

 12. ​Πού πηγαίνουν τα αρχεία μου όταν τα φορτώνω;
  Το Musicoin χρησιμοποιεί ένα σύστημα κατανομής αρχείων που ονομάζεται ‘’the Interplanetary File System’’.

 13. ​Το Musicoin θα είναι μια υπηρεσία επί πληρωμή στο μέλλον; Όχι, το Musicoin είναι και θα είναι πάντα μια υπηρεσία δωρεάν.

 14. ​Τι είναι το Pay Per Play (PPP);
  Το PPP είναι ένα ηλεκτρονικό συμβόλαιο του Musicoin blockchain που επιβάλλει και εκτελεί τους όρους αδειοδότησης ενός κομματιού για να αποδώσει ένα συγκεκριμένο ποσό Musicoin σε ένα κομμάτι .

 15. ​Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Musicoin ως μέθοδο πληρωμής στο κατάστημα η στην πλατφόρμα μου;
  Στην πορεία; αν και δεν έχουμε σχεδιάσει ακόμα ένα καλάθι αγορών, ελπίζουμε να κάνουμε το Musicoin μια βιώσιμη μέθοδο πληρωμής για όλα τα καταστήματα / πλατφόρμες που σχετίζονται με τη μουσική στο μέλλον.

 16. ​Πώς προστατεύεται η μουσική μου στην πλατφόρμα του Musicoin από τις παραβιάσεις των πνευματικών μου δικαιωμάτων;
  Η ομάδα του Musicoin εξετάζει όλες τις εισερχόμενες μεταφορτώσεις προκειμένου να αποφευχθεί η παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Ωστόσο, κανένα σύστημα δεν μπορεί να είναι 100% ακριβές. Εάν πιστεύετε ότι ένα κομμάτι στο σύστημα Musicoin παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα κάποιου, αναφέρετε το κομμάτι κάνοντας κλικ στο κουμπί “Αναφορά κατάχρησης” το οποίο θα ειδοποιήσει την ομάδα για περαιτέρω ενέργειες.
  
  26. ​Μπορεί μια δισκογραφική εταιρεία να εγγραφεί στο Musicoin; Ναι.

 17. ​Πρέπει να πληρώσω φόρους επί των κερδών που λαμβάνω στο Musicoin;
  Όλες οι χώρες έχουν ποικίλες προσεγγίσεις όσον αφορά το ύψος του φόρου και τον τρόπο με τον οποίο συλλέγουν τα κέρδη με βάση τα κρυπτονομίσματα. Συμβουλευτείτε τον τοπικό φοροτεχνικό σας για περισσότερες λεπτομέρειες.

 18. ​Είναι εύκολο να δημιουργηθεί ένα ηλεκτρονικό συμβόλαιο (σύμβαση) στο Musicoin, ώστε τα κέρδη να πηγαίνουν στους σωστούς ανθρώπους;
  Ναι πολύ. Πριν μεταφορτώσετε ένα κομμάτι στο Musicoin έχετε την ευκαιρία να ορίσετε διάφορες παραμέτρους πληρωμής. Για παράδειγμα, αν διαθέτετε το 100 τοις εκατό του μουσικού έργου, τότε κρατάτε απλώς το προεπιλεγμένο ποσό κατανομής πληρωμής, το οποίο είναι «1». Εάν είναι απαραίτητη η διαίρεση 50/50, τότε ο άλλος μουσικός που θα λάβει το 50% θα πρέπει να εγγραφεί στο Musicoin και να προστεθεί στη σύμβαση. Και οι δύο μουσικοί θα πρέπει να έχουν οριστεί σε “0,5”. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τα ποσοστά αργότερα.

 19. ​Πώς μπορεί ένας καλλιτέχνης να διαγράψει ένα μουσικό κομμάτι από το λογαριασμό του;
  Εάν κάποιος θέλει να διαγράψει ένα κομμάτι που έχει ανεβάσει στο προφίλ του στο Musicoin μπορεί να να το κάνει στο τμήμα επεξεργασίας προφίλ (musicoin.org/nav/profile) επιλέγοντας “Διαγραφή” στο μενού επιλογών, το οποίο βρίσκεται στα δεξιά του κομματιού.

last edited by Asterios Papastamatakis
Ambassadors

Οποτε εχετε χρονο ριχτε μια ματια, το κειμενο μπορει να σας λυσει η να σας δημιουργησει καποιες αποριες για το musicoin. Οτι θελουμε να συζητησουμε η να ποσταρουμε το κανουμε εδω η διαλεξτε μια κατηγορια εδω :
https://forum.musicoin.org/category/47/ελληνικα
@DIAMANTIS KEKAS @ANDREAS BOGAS @BASILIS KOSTAKIS @FLORIAN MIKUTA

last edited by Asterios Papastamatakis

Ευχαριστώ Asterios για τη μετάφραση! 🙂

Ambassadors

@george-moutafis οτι αποριες εχεις για το κειμενο μπορεις να τις γραψεις εδω 🙂

Επιμόρφωση τώρα!!! Ευχαριστούμε!!!

Ambassadors

@michael-evdemon οτι σκεφτεις σαν απορια πανω στο κειμενο καλο ειναι να το γραψεις εδω, οποτε οτι απαντησω μπορει να λυσει την απορια καποιου αλλου ,εξου και η χρησιμότητα του forum 🙂

Looks like your connection to Musicoin Forum was lost, please wait while we try to reconnect.